Duvarlarınıza Hareket Katacak 10 Harika Fikir!

Duvarların estetik potansiyeli aslında çoğunlukla es geçilir, onların sadece odaları ayırmak için var oldukları düşünülür. Ancak duvarlar kullanımı sırasında bize bundan çok daha fazlasını sunarlar. Stil sahibi evler yaratmak, duvarlarınızın yaratacağı estetik potansiyelleri değerlendirmenizle doğru orantılıdır. Duvarlarını güzelleştirmek istediğiniz mekanlarınız varsa, 10 öneriden oluşan listemiz, size oldukça ilham verecek!

 

Boş duvarlarınızı hareketlendirmeye başlamanız için hemen ilk önerimizle başlayalım:

 

1- Duvara Doğrudan Müdahale

Duvarlarınıza kalıcı bir dönüşüm yapmak istiyorsanız, duvar kağıtları aradığınız seçenek olabilir. Duvarınızın tamamını motiflerle bezmek için katalogları oldukça geniş duvar kağıtları arasından bir seçim yapabileceğiniz gibi, kendi tasarladığınız bir deseni de duvar kağıdı yaptırabilirsiniz. Özel yapıştırıcılarıyla duvarınıza yapıştırılacak bu duvar kağıtlarının doku veya parlaklık yelpazesi de oldukça geniş.

Duvar Kağıdı
Dekorasyonu

Duvarın tamamına müdahale etmekten kaçınıyorsanız, bölgesel duvar stickerları aradığınız seçenek olabilir. Duvar renginizin tonlarında bir stickerla sürpriz bir etki yaratabilirsiniz.

Duvarınıza bölgesel müdahale etmenin bir başka yolu, sevdiğiniz bir deseni duvarınıza aktarmak. "Ben bir profesyonel değilim, bu çok riskli" dediğinizi duyar gibiyiz; bu yüzden sizin için bir önerimiz var! Bir projeksiyon cihazi temin edin ve boş bir yüzeye yansıttığınız bir illüstrasyonu kendi ellerinizle boyayarak duvarınıza aktarın. İşte bu kadar basit! Bu işlemi yapacaksanız, ilüstrasyonunuzun duvardaki yerinin kaymaması için projeksiyon cihazının yerini hareket ettirmemeye özen gösterin.

Duvar Boyama
Örneği

2- Yaşam Alanınızda Bir Sanat Eserine Yer Açın!

Boş duvarınızı dekore ederken bir sanat eserine yer vermek kurtarıcı bir fikirdir. Duvarınızda sizin zevkinizi yansıtacak bir esere, fotoğrafa, sevdiğiniz ressamın resmine, ilginizi çeken tarihe ait bir çizime veya soyut bir resme yer verebilirsiniz. Sanat eserinin etkisinin, mekanınızı baskın bir şekilde değiştireceğini düşünürseniz, eserin nasıl bir his verdiğini, nasıl bir renk kartelasına sahip olduğunu gözeterek seçim yapmanız gerekir.

Sanat Eseri 1

Duvarınızda sanat eserine yer verirken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise eserin boyutu olacaktır. Duvarınızın veya masa, kanepe gibi eşyalarınızın boyutunu göz önünde bulundurarak bir sanat eseri seçmeniz duvarınızda orantılı duruşu için verimli sonuçlar doğuracaktır.

Sanat Eseri 2

Bakmayı çok sevdiğiniz eseri, duvarda konumlandırırken görüş açınızda bir engel yaratmayacak şekilde, yeterli alanı sağlamayı da unutmayın!

3- Yansıtıcı Yüzeyler İçin Aynalar

Özellikle küçük bir alana bakan duvarınızda aynalar mekanınıza boyut katmak için iyi gelecektir. Sadece köşeli ve düz aynaları düşünmeyin, aynaların çerçeveleri veya biçimleri konusunda özgür davranın. Dikdörtgen biçimli aynalar yerine dairesel aynalar kullanmak, son zamanların yükselen trendleri arasında.

Ayna Dekorasyon
Örneği 1

RONDJE
Ahşap Yuvarlak
Ayna

SOLO
Çerçevesiz Yuvarlak
Ayna

Aynanızı duvarınıza asmak yerine, yaslamak da seçenekleriniz arasında. Duvara yaslanmış aynanız daha sakin ve rahat bir mekan algısı yaratacaktır.

Ayna Dekorasyon
Örneği 2

4- Desenlerine Bayıldığınız Tabaklar

Eğer bir desen severseniz dördüncü ve beşinci önerimiz tam size göre. Koleksiyonunu yaptığınız ve dolaplara sığdıramadığınız tabaklarınızı duvarlarınızda sergilemek hem sizi depolama probleminden kurtaracak, hem de duvarınızı hareketlendirecektir. Tabaklarınızın farklı boyutların bir araladığı mekanınıza ritm ve hareket getirecektir. Duvara tabak asma aparatları yardımıyla kolaylıkla sabitleyebileceğiniz tabaklarınız, duvarın düz olarak algılanması yerine boyutlu görünmesini de sağlayacaktır.

Tabak Dekorasyon
Örneği 1

Tabak Dekorasyon
Örneği 2

5- Duvarda Tekstil Etkileri

Duvara yalnızca sert zeminli eserlerin asılabileceğini düşünüyorsanız, sizi özgürleştirecek bir önerimiz var. Sevdiğiniz kumaşlar veya dokumalar duvarınızda sergilemek için harika seçenekler olabilirler. Deseni ve dokusu ön planda olacak bir kumaşı duvarınızı hem görsel hem dokunsal olarak canlandırmak için kullanabilirsiniz. Desenlerin tekrara dayalı dengeli duruşu mekanda dinginlik yaratırken, etnik desenlerle vurgulu, bohem bir duruş da yakalayabilirsiniz. İki ihtimalde de duvarda bir doku görmek mekanınızı çok değiştirecektir.

Son zamanlarda duvar dekorasyonunda yeniden popüler olan el sanatı makremeyi de unutmayın. İsterseniz örgüyü duvarınızdaki diğer sergilediklerinizin yanına kolaylıkla adapte edebilir, yada kendi el emeğiniz örgünüzü tek başına sergileyebilirsiniz.

Duvar Tekstili
Örneği 1

Duvar Tekstili
Örneği 2

6- Çoklu Çerçeveler

Duvarınızda çoklu çerçeveler yerleştirmek de duvarınıza hareket katmak istediğinizde seçenekleriniz arasında. Çoklu çerçevelerin en kolay yolu, 3’lü çerçevelerle bir kompozisyon yaratmaktır. 3 çerçevede farklı eserler sergileyecekseniz, bu eserlerin renk paletlerinin veya tarzlarının aynı olması daha şık sonuçlar verecektir.

TOILE
Poster - Soyut

TOILE
Poster - Soyut

Çoklu bir koleksiyona sahipseniz, kartpostallar veya haritalar gibi biriktirdiğiniz baskılar varsa onları görünür yapmak için çoklu çerçeveler iyi bir fırsat. Farklı boyutlarda, belki farklı tarzlarda çerçevelerle asimetrik bir kompozisyon yaratmanız için hayat kurtarıcı bir ipucumuz var: Çerçevelerinizin arasında eşit ölçülerde boşluk kullanın.

Çoklu Çerçeve
Dekorasyonu

Koleksiyonunuzun bütünlüğünü bozmadan araya farklılıkları da dahil edebilirsiniz. Örneğin harita koleksiyonunuzun arasına bir kartpostal, sanat eserlerinizin arasına bir ayna yerleştirmekten çekinmeyin.

7- Kitapsız Raflar

Duvarlarınızda farklı boyutlarda raflarla simetrik veya asimetrik kompozisyonlar yaratabilirsiniz. Bu rafları sergileme alanı olarak bir kere daha düşünün. Standart boyutlarda derinliğe sahip bir raf kullanacaksanız, rafta sergileyeceğiniz çerçevelerinizi aksesuar objelerinizle birlikte düşünün.

Raf Dekorasyonu

Eğer sadece çerçevelerinizi sergilemek niyetindeyseniz, genişliği ile alanınıza girmeyen LOTUS çerçeve raflarını tercih edebilirsiniz. Çerçeve raflarınızda sergileyeceğiniz eserlerinizin birbirleriyle üst üste gelmesine izin verebilirsiniz.

LOTUS
Ahşap Dergi ve Çerçeve Rafı


8- Bir Fotoğrafı Parçalara Ayırın!

Bir fotoğrafı duvarınızda büyük ebatlarda görmek isteyip, bu görünümün yeterince hareket kazanmadığını düşünebilirsiniz. İşte size hareketlendirecek bir öneri: Fotoğrafları parçalara ayırarak sergilemeyi deneyin. Fotoğrafınızı 3 veya daha çok parçaya bölebilir, bu parçaları aralarında mesafe bırakarak hatta farklı hizalamalarla asabilirsiniz. Böylelikle bütünlük içinde hareket katmış olursunuz.

Parçalı Fotoğraf

9- Atıl Seperatörünüzü Değerlendirin!

Öncelikli amacı, iç mekanları görsel olarak birbirinden ayırmak olan seperatörlerin şıklığını duvarınızı hareketlendirmek için yeniden ele alın. Kendi içlerinde renkli, dengeli, birbirinden estetik el sanatlarını içerebilen seperatörler hareket katmak isteyeceğiniz duvarınızın önünde mükemmel duracak, ek olarak mekanınıza boyut katacaktır.

Seperatör Kullanımı

10- Duvarınızda Işık Etkisiyle Kompozisyon

Duvarınızda ister bir sanat eseri, isterseniz bir fotoğraf sergiliyor olun, odanızdaki tavan aydınlatmasıyla yetinmeyin. Duvar dekorasyonunuzun bir parçası olarak aydınlatmanızı yeniden düşünün.

Duvar Aydınlatması

Duvardaki eserlerinizi doğrudan aydınlatmaya yarayan bir aydınlatma elemanıyla düşünebileceğiniz gibi, aydınlatmayı tek başına duvarda motif yaratacak bir obje olarak yeniden de düşünebilirsiniz. Aydınlık ve karanlık bıraktığı alanlarla soyut bir kompozisyon yaratacak bu elemanın duvarda bir aplik, yerden uzanan bir lambader veya rafınızda yer alan bir abajur olarak hayal edebilirsiniz.